top of page

VOORDELEN   MAGNUMBOARD

DE   12   VOORDELEN   VAN   MAGNUMBOARD

1. Draagkracht

MAGNUMBOARD® heeft een zeer grote draagkracht. De dragende wanden zijn slechts 100 mm dik en kunnen tot 5 verdiepingen hoog gebruikt worden. Door deze slanke uitvoering krijgt u er extra vierkante meters nuttige binnenoppervlakte bij. 

2. Isolatie

Uitstekende warmte-isolatie: u bespaart gemiddeld 2 cm isolatiedikte uit en terug extra binnenruimte van een aantal m². 

3. Ecologisch

MAGNUMBOARD® is milieuvriendelijk en ecologisch. De CO2 uitstoot bedraagt slechts 10% van de uitstoot van traditionele bouwelementen.

4. Akoestiek

Zeer goede akoestische isolatie door de aanwezigheid van massa, alsook een hoge akoestische absorptie van het hout.

5. Lucht-en winddicht

Lucht- en winddicht omwille van de grote afmetingen van de onderdelen (minimum aan voegen).

6. Snelste bouwmethode

Bouwt u via het unieke bouwsysteem MAGNUMBOARD®, dan wordt het bouwproject in drie dagen tijd geplaatst. Na de montage kan er meteen gestart worden met de verdere afwerking van de woning.

In amper 1 tot 2 dagen wordt de draagstructuur van de woning gemonteerd.

Wood & Build - Realisatie in Magnumboard

7. Brandveiligheid

De brandveiligheid bedraagt standaard Rf 30. Mits aanpassing van de dikte en/of de mogelijkheid deze te bezetten met technische wandpanelen zijn er mogelijkheden tot Rf 120 (2u).

8. Binnenklimaat

Aangenaam binnenklimaat door traagheid van de massa die de wanden en gewelven hebben. Tevens is het systeem goed vochtregulerend.

9. Architectonische vrijheid

De bouwelementen kunnen zowel belast worden op trek als druk. Hierdoor kan de woning opgetrokken worden uit hetzelfde materiaal. 

10. Korte bouwperiode

MAGNUMBOARD® is een droge bouwmethode wat veel tijdswinst oplevert.

11. Binnenafwerking

Door de fijn geslepen wanden zijn deze direct af te werken met spuit- of rolplamuur. Praktisch geen droogtijd en een beperkte dikte.

12. Ingewerkte uitsparingen voor technieken

Alle uitsparingen voor de technieken zijn reeds voorzien in de afgewerkte MAGNUMBOARD® panelen. Hierdoor is extra kap- en breekwerk niet nodig. Bovendien kan de afwerking van de technieken sneller en preciezer gebeuren.

bottom of page